Kennel Pappearl on pienehkö kenneli merenrantakaupungissa Raumalla Suomen länsirannikolla.

Omat lapset ovat lähteneet maailmalle ja nyt minulla on aikaa rakkaalle harrastukselleni, josta on tullut enemmän kuin intohimoni. Elämä eläinten kansssa on haastavaa ja hauskaa, iloa ja surua; sitä mitä elämä on.


Ensimmäisen koirani sain vuonna 1969. Sen jälkeen perheessä on ollut erirotuisia ja kokoisia rotukoiria

Työ ja ura alkavat olla lopuillaan muutaman vuoden jälkeen; hoivaa, ennaltaehkäisyä ja hyvinvointia. Nämä ovat kulminoituneet myös kenneltoiminnassani.

Itse harrastan näyttelyitä koti- ja ulkomailla vaihtelevasti. Siellä tapaan samanhenkisiä ihmisiä kelillä kuin kelillä.


Olen suorittanut kasvattajakurssin v 2011.

Olen Suomen Kenneliiton jäsen, Sukoka ry:n ( Suomen Koiran kasvattajien ry) ja Suomen papillon ja phaleneyhdistyksen jäsen.

Rotumääritelmään, rotutietouteen, terveystietoihin jne voi tutustua yhdistyksen sivuilla

Satakunnan kennelneuvojan tarkastus kotiini on tehty viimeksi kennelissäni v 2019. Tilat, olosuhteet ja koirien kunto sekä terveys on todettu hyväksi. Tästä on mennyt raportti Suomen Kennelliittoon.


Koirat elävät arkeaan vapaana kodin keskellä niin sisä- kuin ulkotiloissa. Asumme omakotitalossa taajamassa, joten piha on aidattu ympäriinsä. Kokemusmaailmaa laajennetaan sitten muulla tavoin.

Jalostusta varten koirani terveystutkitaan silmien ja polvien osalta. Lisäksi geenitutkimuksia tehdään perustellusti. Omista koiristani ne, jotka eivät sovellu jalostukseen, siirtyvät kotikoiriksi.


Jalostustavoitteeni on kasvattaa terveitä koiria, jotka saavat lähtökohdat sosiaaliseen elämään ja ympäristöön. Koiran ulkoinen kauneus on aina katsojan silmässä, mutta jokaisessa koirassa on aina sitä jotakin "omaa" kauneutta. Kun pentu lähtee omaan kotiin, on hän ns suloinen raakile, vasta omassa kodissa, hän muokkautuu ja oppii sen mitä hänelle opetetaan ja miten häntä kasvatetaan ja rakastetaan. Tämän matkan arvioidaan kestävän 11-15 vuotta, joten mistään hetken hurmasta ei ole kyse kun oma koira hankitaan.


Rotu siirtyy jalostuksen suhteen silmä- ja polvitarkastusten osalta Pevisaan v 2021 alusta. Kaikilta jalostukseen käytetyiltä koirilta pitää olla ajantasainen silmä- ja polvitarkastustulos asianmukaiselta eläinlääkäriltä, jotta pennut saa rekisteröidä Suomen Kennelliittoon. Itselläni nämä asiat ovat olleet hoidossa jo ennen kasvatuksen aloittamista.

.